Brocante landelijke bank - Mart
Home / Stories / Brocante landelijke bank

Brocante landelijke bank

Met een oude brocante bank, kun je ook heerlijk in de keuken of gewoon lekker buiten genieten van je boek of je wijntje.  

Je hebt de hele dag gewerkt, en je zoekt even een gezellig plekje om tot rust te komen. Dikke sokken aan, oude hoody over je hoofd en lekker opkrullen op de bank. Ken je dat gevoel? Natuurlijk hoef je daarvoor niet gebonden te zijn aan die vaste plek in de woonkamer. Met een oude brocante bank, kun je ook heerlijk in de keuken of gewoon lekker buiten genieten van je boek of je wijntje.  

Brocante landelijke bank

De houten klepbank is weer helemaal back in business. Als keukenbank of halbank, in de woonkamer of in de eetkamer. Voor een stoere of romantische bank is altijd wel een plekje te vinden. Met zo’n brocante bank, creëer je direct een gezellige sfeer. Bovendien is een oude klepbank ook nog eens ontzettend praktisch. Onder de klep bevindt zich ruimte genoeg voor het veelgebruikte speelgoed van de kids, of voor andere hebbedingen. 

Oude klepbank

Oud houten bank

Klepbanken of oud houten banken zijn er in diverse modellen. De kleur kun je natuurlijk zelf bepalen. Met behulp van een stoere krijtverf, maak je van die oude tutbank in no-time een gave eyecatcher in je woonkamer of hal. Op zoek naar een oud houten exemplaar? Neem dan even rustig de tijd om op zoek te gaan. Er zijn namelijk veel nagemaakte banken in omloop. Natuurlijk zijn die ook prima bruikaar, maar een origineel exemplaar is altijd mooier en bovendien uniek in zijn soort. Bezoek eens een brocante markt, bijvoorbeeld in Lille of Antwerpen. Wie weet waar je tegenaan loopt. 

Brocante bank

Brocante markten Nederland

Overigens zijn er in Nederland in de zomer ook diverse brocante markten. Zo kun je vanaf eind juni tot en met half september om de zaterdag terecht bij Brocante aan de IJssel, aan het Grote Kerkhof en de Walstraat in Deventer. Woon je meer richting het westen, dan kun je prima slagen op de Antiekmarkt in de Hyppolytusbuurt in Delft. Deze markt heeft plaats op elke donderdag en zaterdag van juni t/m 9 oktober. Voor meer brocante markten in Nederland, kun je terecht op allebrocante.nl.

Brocante landelijk bank

Kussens

Inmiddels geslaagd voor je houten bank? Dan mogen kussens natuurlijk niet ontbreken. Koop een paar langwerpige exemplaren, die goed kleuren bij de rest van je interieur. Zo creeër je eenheid en zorg je ervoor dat de bank perfect matcht bij de overige meubels. 

Kussens

Kussens

Gestoffeerde bank

Een prachtig én comfortabel alternatief voor de oud houten bank, is een gestoffeerde tafelbank. Heerlijk zacht om op te zitten, en ideaal met kinderen. Doordat de bank de volledige ruimte naast de tafel benut, kun je meer personen herbergen dan dat met stoelen mogelijk is. Laat de bank overigens wel even impregneren. Dit voorkomt vlekken en garandeert duurzaam gebruik.  

Gestoffeerde bank

Foto’s zijn afkomsting Het Moonhuis, Old Basics en Pinterest.