Bohemian-stijl: kleurrijk genieten! - Mart
Home / Stories / Bohemian-stijl: kleurrijk genieten!

Bohemian-stijl: kleurrijk genieten!

Hoewel grijstinten en naturelkleuren overheersen in de wereld van landelijk wonen, is niet iedereen in de wieg gelegd voor eenvoud en robuustheid.

Je kunt van de landelijke stijl houden, en toch dol zijn op felle kleuren. Met de nieuwe stijl Bohemian, maak jij een prachtige combinatie tussen het eenvoudig landelijk wonen en sprekende kleuren. Zo wordt landelijk wonen ook gedurfd.

In een bohemian interieur vind je een avontuurlijke en bonte mix van stijlen. Denk aan de hippiestijl in de jaren ’60. De Bohemian stijl staat bekend om de felle kleuren, drukke prints en glimmende accessoires. Het is dé stijl die bewijst dat rood en roze prima met elkaar matchen! De vrij drukke kleuren geven je interieur een enorme boost. Zeker als je ze goed combineert met eenvoudige en natuurlijke materialen, zoals hout, beton en linnen.

Bohemian Interieur met kleuren

Rijke stiffen, drukke prints

Bohemian betekent, uit het Frans vertaald, niet-burgelijk. En dat is niet zo gek, want wie zijn huis inricht in Bohemian stijl, heeft zeker geen doorsnee interieur. De rijke stoffen met drukke prints en veel kleur maken je huis een kleurrijke omgeving. De stijl kan het best omschreven worden door ‘over the top’ en ‘zorgeloos’. Je kunt daarbij denken aan veel kant en bloemen, maar ook een designinterieur dat geïnspireerd is op verschillende Marokkaanse stijlen, waarin opvallende kleuren en prints voorkomen.

Bohemian

Hoe maak ik mijn interieur Bohemian?

Misschien wil jij je eenvoudige landelijke interieur wel eens omtoveren tot kleurrijk paradijs. Begin dan eens met de accessoires. Door de accessoires in Bohemian stijl te kopen, bereik je al een mooie verandering.Van een opvallend tapijt en behang tot vrolijke kussens en armbanden. Eigenlijk zijn er niet echt regels als het op de Bohemian stijl aankomt, maar wat kleurgebruik betreft zijn het vaak warme en aardse tinten. Ga voor bruin, terra cotta, goud en paars. De enige kleur die niet thuishoort, is wit. Voor de rest mag het zo bont als je wilt.

Bohemian

Rustige basis, spannende kleuren

Is een heel opvallend en kleurrijk interieur net iets teveel van het goede? Combineer dan verschillende patronen in dezelfde kleur met elkaar. Zo houd je het toch rustig, maar door de verschillende prints (van bloemen tot strepen) toch spannend en levendig. Zorg bovendien dat je de basis rustig houdt en kies voor een beperkt aantal Bohemian producten. Je zult zien dat een klein detail al een groot verschil kan maken.

Rustige basis