Blauw, de najaarskleur van 2016 - Mart
Home / Stories / Blauw, de najaarskleur van 2016

Blauw, de najaarskleur van 2016

Bron: turbulences-deco.fr

Thuiskomen in een interieur waar je een lach van op je gezicht krijgt. Met de nieuwe blauw-groentinten op je muur voel jij je weer helemaal thuis in je knusse huisje.  Zo zijn de herfst en de winter toch zo erg nog niet.

blauw=najaarskleur

Bron: Annetteshus.com

Indigo

Go indigo! Deze warmblauwe kleur zorgt voor frisse, moderne en toch chique look in je interieur. Iets wat je tijdens de wintermaanden wel kunt gebruiken. De kleur laat zich prachtig combineren met oud hout en oker. Leuk idee; probeer de kleur eens uit in je slaapkamer. De diepblauwe tint geeft je slaapruimte een warme en rustgevende uitstraling. Extra genieten op stormachtige herfstavonden en in de koude winternachten.

blauw-trend-2016-2017

Bron: thequintessentialmagazine.com

Denim

Deze stoere maar fijne spijkerstof is helemaal hot en happening dit najaar. De gave stof is met vele stijlen te combineren. Je kunt er alle kanten mee op. Een spijker bank, een denim lamp, een vloerkleed van gerecycled denim. Mooi voor je bank, naast je bed of in de hal. Denimstof kan tegen een stootje en is onverslijtbaar. De stof is ideaal om een bank, stoel of kruk mee te bekleden, want deze gaat daarna nog jaren mee. Klassieke ontwerpen krijgen een moderne look door ze te bekleden met jeansstof. Fauteuil bekleden met denim kun je ook laten doen. Laat je inspireren met de mooiste denim trends. Combineer de kleur eens met zachtgroen. Dit geeft de denim stoffen een extra stoere uitstraling.

denim-kleur-blauw

Bron: brightbazaarblog.com

Petrol

De diepgroene, mysterieuze kleur petrol is weer helemaal terug in het interieur. Petrol is net als de kleuren turquoise en aqua een mix van blauw en groen. Door de grijze gloed is de kleur makkelijk te combineren in het interieur. Zo past de kleur goed bij grijstinten, maar ook bij bruin. Aangezien petrol niet warm van kleur is, is de kleur goed te combineren met warme kleuren, zoals okergeel, koper, bordeauxrood en goud. Ook werkt de kleur goed in een industrieel interieur met houten vloeren en bakstenen muren. Welke interieurstijl dan ook, er is altijd plaats voor petrol!

Trends-kleuren-blauw-accessoires

Bron: bloglovin.com

Hague blue met okergeel

Een gewaagde combinatie, maar oh zo mooi: Hague Blue van Farrow & Ball in combinatie met okergeel. Hague Blue is een combinatie van marineblauw en een vleugje blauw dat je terugziet in de veren van een pauw; blauw met een speciaal randje dus. De warme kleur Okergeel compenseert op een prachtige manier de koelte van deze blauwtint.

Eén muur met deze kleur en een meubel of accessoire in okergeel et voilà: een upper-chic interieur.