Binnenkijken bij drie boerderijwoningen - Mart
Home / Stories / Binnenkijken bij drie boerderijwoningen

Binnenkijken bij drie boerderijwoningen

Foto: Onekinddesign

Het afgelopen jaar heeft weer eens duidelijk gemaakt dat je voor inspiratie niet ver hoeft te reizen. In Nederland zijn de mooiste plekjes te ontdekken, die je weer volop creatieve energie geven. Een rondje langs drie inspirerende moderne boerderijwoningen.

De Staphorster langdeelboederij van Hendrik en Heline

Herinneren jullie je deze boerderijwoning van Heline en haar man Hendrik nog? Een paar jaar geleden kwam ik bij hen op bezoek om een verhaal te maken over hun prachtige oude verbouwde boerderij in Staphorst. De oude langdeelboerderij was van de grootouders van Heline geweest, en Heline en Hendrik hebben het prachtige familiebezit tot in de puntjes opgeknapt, terwijl de oude elementen behouden bleven. . Inmiddels zal er wel eea aan veranderd zijn, maar toch blijven deze plaatjes een inspiratie voor iedereen die een boerderij wil gaan opknappen.

De 18e eeuwse boerderij van Marianne

De 18e eeuwse boederij van Marianne, heeft alles wat ze ooit wilde: authentieke elementen, een verrassend hoge raampartij, veel licht en ruimte en een flinke tuin. Ze kocht de boerderij ooit met haar man, maar na zijn overlijden, woonde ze er in haar eentje. Inmiddels heeft ze alles helemaal naar haar smaak ingericht. Naast de authentieke balken, is het plafond, geschilderd in de kleur green Smoke van Farrow & Ball. Een kleur die het hele huis gelijk een bijzondere uitstraling geeft.

Boerderijsfeer in Hoogezand

Een echte boerderij is het niet, het huis van Johan en Angelique uit Hoogezand. Maar door de gezellige boerderijkeuken in het huis, tel ik hem toch mee. Ik ben vooral weg van de grijsblauwe kleur van de keuken, die je steeds meer terugziet in chique interieurs. Mooi gecombineerd met de koperen pannetjes, de oud houten elementen en de rieten manden aan het plafond.