Beton in je interieur - Mart
Home / Stories / Beton in je interieur

Beton in je interieur

Waar vroeger de warme boerderij de huiselijke sfeer bepaalde, draait het sinds kort om stoer, robuust en zelfs een beetje industrieel.

En wat geeft er nu een stoerdere look dan beton? Met beton op je vloer, de muur of in je keuken, creëer je direct een industriële authentieke look.

Betonkleur kun je prachtig gebruiken als basis in je huis. De grijze kleur en stoere uitstraling vormen een bijzondere combinatie met oude, authentieke producten. Door het gebruik van dit solide product krijgt zelfs je meest ouderwetse kastje een eigentijdse uitstraling. 

Beton in je keuken

Op zoek naar een bijzondere eyecatcher in je keuken? Kies dan eens voor een betonnen aanrechtblad. Een aanrechtblad van beton bestaat uit cement en, indien gewenst, toevoegingen waardoor het werkblad een bijzondere en stoere uitstraling krijgt. Er is echter wel een voorwaarde verbonden aan je keuze voor een betonnen aanrechtblad: je kastjes moeten van stevige kwaliteit zijn, anders heb je kans dat ze onder het gewicht van het beton gaan doorzakken. Hou er ook rekening mee dat beton erg vlekgevoelig is. Wil je vlekken op je beton voorkomen, dan kun je beter kiezen voor de zogenaamde betonstuc. Betonstuc is een zeer hoogwaardig en waterdicht cementproduct. In tegenstelling tot stucwerk op basis van kalk of gips, wordt deze stuc niet gemengd met water, maar met een speciale hars waardoor het product sterk, flexibel en waterdicht wordt. Dit zorgt ervoor dat je aanrechtblad niet gevoelig is voor vlekken, en bovendien is het eend stuk lichter dan gegoten beton. Je kunt voor betonlook aanrechtbladen goed terecht bij www.molitli-interieurmakers.nl

betonlook keuken

Beton in je keuken betonnen keuken

Betonlook badkamer

Dé plek waar de betonlook helemaal tot z’n recht komt is in de badkamer. In deze ruimte wil je een knus, en tegelijkertijd schoon en hygiënisch gevoel hebben. Daarnaast is het belangrijk dat je badkamer waterdicht en vochtregulerend is. Beton voldoet aan al deze voorwaarden. 

Beton in je badkamer

Betonnen badkamer

Beton Ciré

Om een betonlook in je badkamer te creëren, kun je gebruikmaken van de zogenaamde Beton Ciré. Beton Ciré is een uit Frankrijk afkomstige betonstuc. De letterlijke vertaling van beton ciré is gewreven beton. Na droging en afwerking wordt de cementmortel een steenachtig stuc. Beton Ciré is een nieuw product dat speciaal ontwikkeld is voor gebruik in de badkamer. Het product is samengesteld uit cement, beton en hars. Cement is alkalisch en heeft daardoor schimmelwerende eigenschappen. Daarnaast zorgt het voor de unieke uitstraling van beton, voelt warm aan en is makkelijk schoon te houden. Het product moet overigens wel aangebracht worden door een professionele stukadoor. 

Betonnen inrichting

Kalkpleister

Je kunt voor de afwerking van je badkamer ook kiezen voor kalkpleister of leemstuc. Kalkpleister is een natuurproduct op basis van kalk. Er zijn verschillende decoratieve afwerkingen mogelijk: van traditioneel Italiaans stucwerk tot de stoere betonlook. In vergelijking met bijvoorbeeld leemstuc bevat een kalkpleister een groter aandeel klei. Dat maakt het ideaal voor een goede vochtbuffering. 

Tadelakt

De mooiste, maar ook meest kostbare manier om je badkamer de originele betonlook te geven, is met het product tadelakt. Tadelakt is een eeuwenoude Marokkaanse stuctechniek. Een goed aangebrachte tadelakt-stuc zal nooit scheuren, is vochtafstotend en bovendien ontzettend duurzaam. Reken voor het aanbrengen van tadelakt wel op prijzen rond de € 200,- per vierkante meter. Maar als je budget het aankan, is het de keuze voor een originele tadelakt, zeker waard. 

betonlook

Betonnen gietvloer

Nog meer beton in je huis? Oriënteer je dan eens op een originele gietvloer. Deze vloer heeft de uitstraling van een oude betonnen fabrieksvloer. Doordat de vloer geen naden bevat, creëer je een prachtige eenheid, die ideaal te combineren is met elk interieur. De rustige basis geeft zelfs een klassiek interieur een moderne uitstraling. Bovendien kan de vloer tegen een stootje. Waar je kiest voor een houten vloer op basis van het knusse gevoel, creëer je met een gietvloer een enorme ruimtelijke uitstraling in je huis. 

Betonnen gietvloer