De beste sites om online een moodboard te maken - Mart
Home / Stories / De beste sites om online een moodboard te maken

De beste sites om online een moodboard te maken

boligmagasinet.dk

Een moodboard maken is een leuke bezigheid. Voordat je aan de slag gaat in je huis, is het belangrijk dat je goed weet wat je wil. Zeker wanneer je verschillende stijlen mooi vindt, is het goed om van tevoren te beslissen welke stijl je wilt volgen. Zo weet je zeker dat je de inrichting krijgt waar alle decoratie en meubels goed bij elkaar passen. Een moodboard kan je daar heel erg goed bij helpen. En aangezien het plakken en knippen uit tijdschriften een beetje outdated is, ben ik voor jou op zoek gegaan, naar de leukste online moodboards.

Moodboard via Pinterest

Een van de bekendste moodboard sites is natuurlijk Pinterest. Wanneer je inlogt, kun je op een makkelijke manier verschillende borden maken, waarop je afbeeldingen die jij mooi vindt pint. Zo ontstaat er een mooi overzicht van jouw favoriete plaatjes, kleuren en meubelstukken. Zo kun je op een gemakkelijke manier een leuk moodboard online maken!

Moodboard via Picmonkey

Een andere gave moodboardsite is Picmonkey. Op deze website kun je met behulp van eigen foto’s, of foto en plaatjes die je via het internet upload, de mooiste collages maken. Klein nadeel; wanneer je wat intensiever van dit programma gebruik wilt maken, moet je maandelijks een paar euro betalen. Maar voor het perfecte online moodboard moet je soms iets over hebben!

Moodboard-app-

planete-deco.fr

Polyvore

Een website waarmee je mooie collages en moodboards maakt is Polyvore.com. Je maakt gebruik van de collecties van verschillende websites. Zoek bijvoorbeeld op een bepaalde interieurstijl, kleding of kleur en importeer de items die jij mooi vindt. Een leuke manier om te experimenteren met je eigen stijl.

Inspiratie-door-moodboard

thelovelydrawer.com

Moodboard app

Wat ook handig werkt is de moodboard app in de Apple Appstore. Met deze Moodboard app maak je op je Ipad een moodboard met afbeeldingen die je op je ipad hebt bewaard. Met deze afbeeldingen maak je een moodboard op verschillende achtergronden en kan je onbeperkt met de afbeeldingen schuiven en tekst toevoegen. Ik ben zelf een groot fan van deze moodboard app, omdat je hem thuis lekker op de bank erbij kunt pakken wanneer je inspiratie krijgt en zo altijd jouw perfecte moodboard kunt maken!

Ook zin gekregen om aan de slag te gaan met een online moodboard? Kom gerust eens langs bij onze winkel in Apeldoorn om inspiratie op te doen en jouw nieuwe interieur uit te kiezen!

Interieur-inspiratie-moodboard

baby-toy-linwood.blogspot.com

Nog even een paar tips voor het perfecte moodboard…

Voor het samenstellen van een moodboard zijn geen regels en het is dan ook helemaal aan jou wat je ervan maakt. Toch heb ik nog wel een paar tips die jou kunnen helpen je moodboard helemaal in style te brengen.

  1. Laat je leiden door je gevoel. Je hoeft niet van tevoren al precies te weten hoe je moodboard eruit gaat zien. Bekijk plaatje voor plaatje en vraag je bij elke visual kritisch af of het past bij de stijl die je wilt.
  2. Probeer een balans te vinden tussen drukke en rustige afbeeldingen. Een drukke foto komt bijvoorbeeld beter tot zijn recht naast een rustige afbeelding en andersom. Met tekst werkt het ook zo: krullerige letters combineren met afbeeldingen waar veel op te zien is maakt het geheel al snel rommelig. In zo’n geval kun je beter voor een basic lettertype kiezen. (tip: beautylab.nl)
  3. Kies voor een centrale afbeelding, waar je de rest van de plaatjes op af kunt stemmen. Zorg dat elk plaatje een element bevat van het hoofdplaatje. Je kunt hierbij denken in vormen, kleuren of sfeer. Zo creëer je een mooie eenheid.
  4. Wees creatief; alles mag; schilderijen, foto’s, sfeerplaatjes, landschappen, materialen. Alles wat bij jou opkomt als je denkt aan jouw perfecte interieur mag je gebruiken.

interieur-maken-met-een-moodboard

myblackbookparis.com

Heel veel succes!