Bestaat het perfecte interieur? - Mart
Home / Stories / Bestaat het perfecte interieur?

Bestaat het perfecte interieur?

Ik besteed veel aandacht aan mijn interieur. Misschien stiekem zelfs een beetje te veel. En elke keer dat ik een kussen vervang, een kaars verplaats of de bank weer naar een andere hoek van de kamer schuif, vertel ik mezelf dat het ooit perfect wordt. 

Maar wat is perfect? En wil ik mijn interieur eigenlijk wel zo hebben, dat ik er nooit meer iets aan hoef te veranderen?

Perfect interieur

Creatieve oplossers en inspiratie

Als ik daar eerlijk over nadenk, weet ik het zo net nog niet. Er zit zoveel voldoening in het feit dat ik er weer iets anders, misschien zelfs wel iets leukers van heb weten te maken. Bovendien houden de nieuwe ideeën nooit op. De woontijdschriften die ik lees, staan elke maand weer boordevol creatieve oplossers en bijzondere inspiratie. En het zou natuurlijk jammer zijn als ik dat niet meer kon toepassen in mijn eigen huis.

Perfect interieur Verandering in je interieur

Interieur als hobby

Ik zie de aandacht die ik aan mijn interieur besteed dan ook maar als hobby. Een hobby die dan wel veel tijd, en vooral heel veel geld opslokt, maar wel een hobby waar je ook heel veel voldoening én veel woongenot uit haalt.

Verandering in je interieur

Wat is een perfect interieur?

Het meest perfect is uiteindelijk als je een tijdloze basis weet te combineren met vernieuwende en persoonlijke elementen. Dus eenvoudige basiskleuren, zoals grijs, zandkleur en wittinten op je wanden en een natuurlijk materiaal, zoals hout, op de vloer. Vanuit deze basis kun je uitwijken naar alle interieurstijlen. De vernieuwing breng je aan door je accenten in je interieur te verplaatsen. Denk daarbij aan kussens, kaarsen en vazen met bloemen. Beperk je daarbij tot slechts enkele mooie accessoires. Een overschot aan accessoires kan al snel heel rommelig aandoen. Uiteindelijk gaat het erom dat jij je thuis voelt in je huis. Perfecter kan het niet.