Behang, mode voor de muur - Mart
Home / Stories / Behang, mode voor de muur

Behang, mode voor de muur

Eindelijk. De winter is voorbij. De zon laat zich steeds vaker en langer zien, de temperatuur wordt aangenamer. Alles komt weer tot leven, ook ons huis en de tuin.

Het fijne van die extra zonnestralen is dat de ramen en deuren weer lekker open kunnen staan. De sfeer van het voorjaar kan letterlijk en figuurlijk naar binnen stromen.

Nieuwe muurmode

Een nieuw en fris behangetje is een van de vele manieren om je huis een voorjaarsopfrisser te geven. En wanneer je het bij een muur houdt, hoeft dat echt geen uren te duren en geen kapitalen te kosten. Dit is de tijd dat veel behangproducenten hun nieuwe collecties presenteren en je zult versteld staan van die leuke, nieuwe trends op het gebied van ‘muurmode’! Laat je inspireren in de woonwinkels waar tal van nieuwe behangboeken klaar liggen.

behang aan de muur

Grijs behang

Veel dessins

Bij de presentatie van al die nieuwe behangetjes viel mij vooral de grote afwisseling binnen de collecties op. Zo kun je ook dit voorjaar weer kiezen uit een rijk scala aan dessins. Van gekke kwaststreken tot grafische bloemen, handgeschreven letters (op de keukenmuur?), sierlijke ornamenten, stippen, stadsgezichten (prachtig voor achter het bed) of fijne ruitjespatronen (mooi in de werkkamer). Alles kan en mag en kan veelal ook met elkaar worden gecombineerd.

Zwartwit, pastel en blingbling

En ook qua kleur is het een feest. Uiteraard blijven we zwartwit zien, maar in de laatste trends van bijvoorbeeld Eijffinger zie je dat daar een vleugje pastel of een tikkeltje blingbling glinstering aan is toegevoegd. Daardoor wordt de klassieker zwartwit een echte trendsetter. Een met nieuwe allure. Glans en mat wisselen elkaar ook in de behangcollecties af. Sprankelend en tegelijkertijd ingetogen

Do it yourself

En hebben jullie wel eens van shibori gehoord? Ik nog nooit tot voor kort. Het blijkt een Japanse techniek van het batikken of tie-dye te zijn en wordt tegenwoordig op veel woonaccessoires toegepast. Kussen, plaids, lampenkappen en…behang. Met deze techniek kun je bij Spits Wallcoverings een eigen ontwerp samenstellen. Dus een beetje DIY (Do It Yourself) batikmuur met behulp van de behangproducent.

Groots gebaar

In plaats van een witte, non-descripte achtergrond, zijn de wanden nu de ultieme plek om te laten zien wie jij bent. Hier wordt het verhaal over jouw interieur in een groots gebaar verteld. Dat kan in de hal, de keuken, de woonkamer, slaapkamer, kortom overal! Wie kiest voor een van de allernieuwste dessins verzekert zich van een interieur dat helemaal trendy is!

(Bronnen: Foto 1 midbec.se, Foto 2,5 knightmovesblog.blogspot, Foto 3 traditionalhome.com)