Als je aan zomer denkt... - Mart
Home / Stories / Als je aan zomer denkt…

Als je aan zomer denkt…

Als ik aan zomer denk, denk ik aan lange zomeravonden, smeulende houtkorven, glaasjes rosé met een knapperig stokbroodje met brie.

Aan de hangmat in de tuin, BBQ op het strand, picknicken op de hei, met blote voeten in het gras en aan eindeloos lange vakanties. Al ver voor de vakantie, begin ik de ultieme sfeer van de zomer alvast in huis te halen. Door me te omringen met ‘zomerse’ spulletjes begint voor mij de vakantie altijd al vroeg in het seizoen. Eén van de belangrijkste sfeermakers tijdens de zomermaanden zijn de mediterrane kleuren, zoals terracotta en Marokkaans blauw. En dit jaar ben ik niet de enige die terracotta in huis haalt. Want als we de woonbladen moeten geloven wordt terracotta, of koperoranje dé zomerkleur bij uitstek. En dat betekent eindelijk weer lekker kleur in huis en in de tuin.

Koperoranje

De kleur van de avondzon, wordt koperoranje in de nieuwe Ariadne at Home al genoemd. “Zo’n rode gloed die je ziet als de zon achter de horizon verdwijnt, zorgt voor een warme sfeer en matcht perfect met andere aardetinten en fris wit.” Klinkt natuurlijk prachtig. Maar hoe combineer ik een nieuwe kleur als terracotta met de huidige kleuren in mijn huis?

koperoranje

Terracotta

Allereerst is het leuk om te weten waar de benaming terracotta eigenlijk vandaan komt. Terracotta is een Italiaans woord, dat aarde of gebakken klei betekent. Elk gebied in Italië heeft een eigen kleur klei. De Toscaanse terracotta is het bekendste van alle gebieden. Deze soort is bijzonder warm van kleur. Omdat terracotta vooral voorkomt in de Middellandse Zeegebieden en daar veel gebruikt wordt voor de buitenkant en inrichting van de huizen, koppelen wij de kleur al snel aan de vakantiesfeer.

Terracottategels

Niet alleen in de zomer, maar ook in de herfst en winter kun je optimaal genieten van deze prachtige antieke terracottavloer. De warmoranje kleur zorgt voor een gezellige, knusse sfeer in huis. Als je voor een zomerse sfeer wilt zorgen, kun je de vloer prachtig combineren met helderwitte wanden. Het contrast is verrassend en luchtig tegelijk. Voor deze bijzondere antieke tegels kun je terecht bij de-opkamer.nl.

tegels

Kussens

Kussens zijn een handige manier om je huis een (tijdelijke) kleurenboost te geven. Kussens zijn makkelijk te vervangen en zijn bovendien echte eyecatchers in je interieur. Als je kleur wilt toepassen, lenen kussens zich daar perfect voor. Kies eens voor een paar mooie koperkleurige kussens op je bank. Combineer dit met een grote rieten vaas of een oud houten bankje. Natuurtinten vullen elkaar als vanzelf aan. Een eenduidig gebruik van natuurtinten geeft niet alleen rust in je interieur, maar zorgt ook voor eenheid. Leuk om erbij te proberen; de ‘betonnen’ kaarsenstandaards van Woonhuys45.nl. Gedurfd, maar wel heel erg stoer.

terracottategels

Aardewerken vazen

Ken je die eenvoudige terracottapotjes nog? Ze zijn nog steeds te koop bij de Intratuin. Zet een paar van die potjes naast elkaar op het aanrecht en vul ze met kruiden. Het warme terracotta en het frisse groen vormen een prachtige match. Een eenvoudige manier om ook je keuken een zomerse schwung te geven.

zomeravonden terra

(Bronnen achtereenvolgend: facebook.com, de-opkamer.nl, apartmenttherapy.com, enmiespaciovital.blogspot.com, vanapers.be)