5x de mooiste zomertuinen - Mart
Home / Stories / 5x de mooiste zomertuinen

5x de mooiste zomertuinen

Foto: marjan.nl

Als ik ergens blij van word, is het van die heerlijke warme lentedagen. Schoenen uit, slippertjes aan, en hoppatee, naar buiten. Nu ik weer volop in de tuin zit, word ik als vanzelf geconfronteerd met een oud pijnpunt. Het zit namelijk zo: onze tuin is een echte stadstuin. Oftewel, we hebben een vrij kleine tuin. En in een kleine tuin is ruimte nu eenmaal kostbaar. Dus blijven we maar twijfelen tussen de vraag of we nu moeten kiezen voor een grote eettafel met stoeltjes of voor een heerlijk loungeset waarin je na een dag hard werken onderuit kunt zakken.

Foto: Ipiming

Goed, ons idee was dus ooit om een grote loungeset van steigerhout te laten maken. Stoer, lekker robuust en ook nog eens gaaf bij de tuin. Maar omdat de mogelijkheden nou eenmaal eindeloos zijn, en mijn smaak ook zeer veelzijdig is, zijn inmiddels ook bamboe, teak en staal de revue gepasseerd. Kortom, een keus is nog steeds niet gemaakt.

Maar om terug te komen bij jullie. Tijdens mijn oriëntatie op alle mogelijkheden heb ik natuurlijk dankbaar gebruik gemaakt van Pinterest. Daar stuitte ik op vijf ontzettend gave tuinen, die ik echt even met je moet delen.

Tuin 1: Stijlvol landelijk

Een echte klassieker; de stijlvolle landelijke tuin. Veel groen, een klaterend watertje, klassieke kleuren en bloemen zoals de Annabella en oud hout geven je het gevoel dat je je midden op het platteland bevindt. En dan die leuke doorkijkjes, kleine zitjes en schapenhekjes. Het is allemaal gezellig en vooral rustgevend. Ook erg leuk in een landelijke tuin: de romantisch gemetselde muur. Op Marktplaats vind je soms flinke partijen oude bakstenen, die zich perfect lenen voor zo’n muur. Wat cement erbij, en voila, je hebt het idee dat je jaren geschiedenis in je tuin hebt staan. O ja, vergeet die oude Italiaanse kloostertafel niet. Ideaal om met je gezin of familie aan te kunnen eten tijdens de warme zomerdagen.

Foto: Pinimg
Foto: Unsplash.com

Tuin 2: Ibiza tuin

My absolute favorite: de Ibiza tuin. Kenmerkt zich door de lichte witte basis gecombineerd met stoer hout en kleurrijke accessoires. Afmakers; rieten manden met olijfboompjes en natuurlijk de colorful Kelimkussens. Een heerlijke tuin om na een drukke dag weer helemaal tot rust te komen.

Foto: Archilovers

Foto: Eternale

Tuin Ibiza stijl

Foto: iPiming

Tuin 3: English roses

Niet voor niks is het liedje ‘How many kinds of sweet flowers grow in an English country garden?’ van Jimmy Rodgers wereldberoemd geworden. De Engelse tuin is een echt begrip. Dit komt natuurlijk door de wereldberoemde English roses, die bekend zijn om hun bijzondere bloemopbouw en heerlijke geur. Verder mogen de kneuterige bankjes, bogen vol bloemen, en oeroude paadjes natuurlijk niet ontbreken in de Engelse tuin. Je moet overigens wel van tuinieren houden als je kiest voor een Engels ontwerp. Een bloementuin zoals deze is namelijk behoorlijk bewerkelijk. Maar goed, dat mag de pret natuurlijk niet drukken.

Foto: Sequingarden

Foto: Thrifty decor chick

Tuin 4: Strakke lijnen en synchroniciteit

Wie perfectionistisch is aangelegd, zal zich helemaal thuis voelen in deze prachtige moderne tuin. De strakke lijnen, synchroniciteit en eenvoud zorgen voor overzicht en rust. Aan sfeer hoeft het hier ook niet te ontbreken. Door te kiezen voor de juiste bloemen en een plekje te maken voor een mooi, klaterend watervalletje maak je van je moderne tuin een oase van rust.

Strakke zomertuin

Foto: Roomed.nl

Tuin 5: Go wild!

Als er iets een natuurlijke uitstraling heeft, is het de wilde tuin. Niet dat er niet is nagedacht over het ontwerp, dat wilde wijst vooral op de soorten bloemen, die vooral in het wild voorkomen. Bovendien heeft de tuin een natuurlijke uitstraling, wat betekent dat er weinig lijn en synchroniciteit is zit. Voor de aanleg van een bloemenweide is zaad nodig van wilde planten. Natuurlijk kun je dit in de winkel kopen, maar het is beter om zelf op zoek te gaan naar plantenzaden uit eigen buurt. Dit artikel over de wilde-bloementuin vertelt je alles over het verzamelen van zaden in je eigen buurt.

Enjoy summer!

Zomertuin vol wilde bloemen

Foto: cruydthoek.nl

Zomertuin vol wilde bloemen

Foto: Nancy J. Ondra

“God never made an ugly landscape. All that the sun shines on is beautiful, so long as it is wild.”

– John Muir, Atlantic Monthly, January 1869.