5 toffe woontrends die we zien in 2021 - Mart
Home / Stories / 5 toffe woontrends die we zien in 2021

5 toffe woontrends die we zien in 2021

Foto: Bloematelier Lily-Rose

Als je insta, pinterest en de woonbladen een beetje volgt, zie dat er in 2020 een aantal toffe woontrends zijn ingezet, die in 2021 steeds belangrijker zullen worden. Ik heb er een aantal voor je op een rij gezet -het zijn er namelijk ontzettend veel, waarvan een aantal ook heel hoog over-, die ik zelf tof vind en waar je eenvoudig zelf wat mee kunt doen.

 


Foto: Homester.com

Woontrend 1: Statement-piece

Een statement-piece is een (kunst) stuk of een meubel in je interieur wat gelijk de aandacht trekt. Denk aan een enorme plant, een grote vaas, een grote IXXI, een tof schilderij of gave foto. een statement piece hoeft absoluut niet groot, kleurrijk en extravagant te zijn. Een mooie hoekbank, of authentieke wandkast waar je dol op bent, die uniek én gewaagd is, kan ook zeker een statement piece zijn! Wanneer je kiest voor een statement piece, is het wel belangrijk dat je de rest van je interieur rustig houdt. Het stuk moet alle aandacht naar zich toe kunnen trekken.

 

Woontrend 2: Grijsblauw past bij jou

Een andere toffe trend is blauwgrijs op de muur. Je vindt dit veelal in interieurs met een ‘oud’ industrieel karakter. Industriële inrichtingen zijn niets nieuws; voor 2021 zien we echter wel een verschil met andere jaren. In dit jaar staat de kleur grijsblauw namelijk centraal. Dat is grappig omdat grijs in 2020 een kleur was die eigenlijk not done was in je inrichting. Inmiddels gaat men vol voor deze kleur. Niet alleen de muren, maar het liefst ook de inrichting mag lekker donker zijn. Natuurlijk moet je dit wel mooi vinden. Maar het is in elk geval een trend die ik zeker even genoemd wilde hebben.

 


Foto: Wonen&Go


Foto: Bloematelier Lily-rose

Woontrend 3: Gedroogde bloemen

Je hebt het op Insta waarschijnlijk al regelmatig een aantal keren voorbij zien komen, bossen en kransen van gedroogde bloemen. Een trend die ook helemaal hot is in 2021. Zo is een droog bloemen boeket bijvoorbeeld erg duurzaam omdat ze lang meegaan en je hebt er helemaal geen groene vingers voor nodig, omdat je ze in een vaas zet en er verder niets meer mee hoeft te doen. Daarnaast zijn ze het hele jaar verkrijgbaar in vele vormen, kleuren en maten. Ideale bloemen dus om je huis mee te decoreren in 2021. O ja, toevallig heb ik pas een hele mooie krans van droogbloemen gekocht bij Bloematelier Lily-rose. Een dikke aanrader!

 


Foto: Posterstore

Woontrend 4: Line art en facelineart

Aan die grijsblauwe muur moet je natuurlijk een opvallend item hebben hangen. Dit jaar zien we verschillende dingen terugkomen.De ronde borden en platen van natuurlijk materiaal die we in 2020 zagen kunnen in het nieuwe jaar nog een ronde mee. Ga je liever voor een afbeelding of kunstwerk aan de muur? Kies dan voor zogeheten face line art; kunst gemaakt met behulp van lijnen in diverse kleuren.

Face line art zagen we dit jaar al langzaam maar zeker terug op schilderijen, potjes en zelfs kleding. In 2021 zie je dergelijke illustraties helemaal volop vinden in de webwinkels en etalages. Helemaal hot dus.

 


Foto: Orlova Maria

Woontrend 5: Go green!

Ik word er helemaal blij van: al dat groen in mijn huis. Omdat ik het zo gaaf vind, ben ik vorig jaar zelfs begonnen met stekken. Want voor groen geldt wat mij betreft; hoe meer hoe beter. Planten hebben alleen maar voordelen, want naast dat ze er prachtig uitzien zijn ze goed voor de zuurstof in je woning, verbeteren ze de akoestiek en zijn ze goed voor je humeur. Geen groene vingers? Er zijn onwijs mooie nepperds op de markt, die levensecht lijken. Je betaalt er wel een flink bedrag voor, maar zo heb je wel de lusten en niet de lasten van deze toffe trend.