5 simpele tips om jouw tuin zomerklaar te maken! - Mart
Home / Stories / 5 simpele tips om jouw tuin zomerklaar te maken!

5 simpele tips om jouw tuin zomerklaar te maken!

De zomer staat voor de deur en wat is er nu beter dan volop genieten van het mooie weer in je eigen tuin? Met een paar simpele effectieve tips kun je je tuin omtoveren tot een heerlijke zomerse oase. In deze blog delen we enkele ideeën om je tuin zomerklaar te maken. Denk aan het gebruik van kleurige kussens, vlaggenlijnen, gehaakte lampions, lichtjes, een vuurschaal, een gezellig tafelkleed en een citroenboom in een pot. Let’s start!

Kussens en vlaggenlijnen

Het zijn maar simpele veranderingen, maar een paar vrolijke kussens en een speelse vlaggenlijn brengen gelijk zomerse sfeer in je tuin. Kies kussens in zomerse tinten zoals geel, oranje of turquoise, en mix verschillende patronen en texturen voor een levendig effect. Hang een vlaggenlijn op tussen bomen, aan een pergola of langs de rand van je terras om een extra feestelijke sfeer te creëren.

Gehaakte lampions en lichtjes

’s Avonds romantisch sterren kijken, of samen uren kletsen met een wijntje? Dan is de 1001-nacht magic helemaal wat voor jou. Breng een betoverende ambiance in je tuin met gehaakte lampions en sfeervolle lichtjes. Gehaakte lampions zijn prachtige handgemaakte kunstwerken die een gezellige en speelse uitstraling hebben. Hang ze op in bomen, aan de pergola of creëer een mooi hoekje waar je ze kunt ophangen. Voeg ook wat sfeervolle lichtjes toe, zoals lantaarns of slingers met kleine lampjes, om een magische sfeer te creëren waar iedereen bij wegzwijmelt.

Een vuurschaal

Een vuurschaal is niet alleen heerlijk op koele zomeravonden, maar ook een gezelligheidsmaker. Een fijne plek om rond te verzamelen en marshmallows te roosteren of gewoon te genieten van de dansende vlammen. Let wel op: Plaats de vuurschaal op een veilige afstand van brandbare materialen en zorg ervoor dat je de lokale veiligheidsvoorschriften naleeft.

Gezellig tafelkleed

Een eenvoudige manier om je tuintafel op te fleuren, is door een kleurrijk en gezellig tafelkleed te gebruiken. Kies voor zomerse prints, zoals bloemen, fruit of strepen, om een vrolijke en uitnodigende sfeer te creëren. Combineer het tafelkleed met bijpassende servetten en gebruik kleurrijke accessoires, zoals bloemstukken of decoratieve kaarsen, om de look compleet te maken.

Een citroenboom in een pot:

Zomerse sfeermaker ten top: de citroenboom. Breng een vleugje mediterrane charme in je tuin door een citroenboom in een pot neer te zetten. Citroenbomen gedijen goed in potten en geven je tuin niet alleen een zomerse sfeer, maar ze verspreiden ook nog eens een heerlijk frisse geur. Plaats de pot op een zonnige plek en zorg ervoor dat ze regelmatig water krijgen. Leuke bijkomstigheid; je kunt de citroenen gebruiken om verfrissende drankjes te maken, perfect voor warme zomerdagen!

Enjoy summer!

Ps: Foto’s zijn van de zomercollecties Dolce Lino en Amalfi van Elitis France