10 Insta-interieuraccounts we love! - Mart
Home / Stories / 10 Insta-interieuraccounts we love!

10 Insta-interieuraccounts we love!

Nu de eerste verhuisperikelen achter de rug zijn, heb ik weer wat tijd en ruimte om te genieten van het ‘gewone’ leven. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik geniet altijd met volle teugen van die zonnige dagen. Zodra het weer het maar een beetje toelaat, ga ik naar buiten. Met kleine dochterlief in mijn kielzog, struinen we speeltuintje na speeltuintje af, glijden van de glijbaan, spelen in het zand. Die zomerse temperaturen geven een bult aan energie.

Gluren bij de buren

Ook in m’n huishouden pak ik de boel weer helemaal op. Taakjes die zijn blijven liggen worden weer opgepakt, boel wordt stap voor stap schoongemaakt, de dekens hangen weer buiten te luchten en m’n interieur krijgt weer een lekkere frisse make-over. Ik mag dan wel net verhuisd zijn, maar er blijven van die ontzettend leuke interieurdeetjes dingen oppoppen. Zeker nu ik via Instagram een aantal gave binnenkijk/interieuraccounts heb ontdekt. Ik zie het als een beetje gluren bij de buren. En zo blijft de inspiratie maar binnenstromen, en wil ik natuurlijk niets liever dan al die leuke accounts met jullie delen.

Lab02

Zo heb ik van de week bij @lab02nl een hele grappige zwarte apen-kaarsen-standaard gekocht. Ideetje opgedaan via hun Insta-account. Het ding staat inmiddels op de eetkamertafel en heb er al zoveel reacties op gehad. Dat soort aanwinsten zijn gewoon te leuk om te laten staan.


Foto: @lab02nl

Licht en wit bij Buitenhuis

Of wat dacht je van dat @boet_stijl; een ontzettend gave woonwinkel, die de mooiste woonitems verkoopt. Je moet overigens wel van licht en wit houden, want de meeste accessoires zijn wit of zwart. Een mooi account dat daar helemaal bij aansluit is @binnen.bij.buitenhuis. Dit account is van Karin, een hippe meid die met haar man en vier kinderen in een prachtig opgeknapte boerderij in de buurt van Apeldoorn woont. Zij koos voor een volledig witte basis in huis, hoewel daar inmiddels ook wat zwart bij is gekomen. Karin laat je elke dag de leukste hoekjes van haar huis zien en geeft je talloze DIY-ideeën. Hoe ze haar huis zo netjes en wit houdt met vier springende, spartelende en spelende kinderen, is me nog steeds een raadsel (respect, respect) maar als binnenkijker is het een absolute aanrader.


Foto: @binnen.bij.buitenhuis


Foto: @binnen.bij.buitenhuis

De boerderij van Trijntje Visser

Dan nog het account van @trijntje__visser. Zij woont met haar partner Bastiaan, haar drie dochters en hond Otis in een prachtig huis uit 1909 wat ze helemaal aan het opknappen zijn. Over een flinke make-over gesproken. De stijl is trouwens een mix van stoer, landelijk en industrieel. Te leuk om te volgen en om inspiratie op te doen.


Foto: @trijntje__visser

Wonen in een kerk

De bewoners van het oude kerkgebouw aan @hofveld12 hebben de boel helemaal grondig aangepakt. Jan en Jet zijn sinds september 2017 druk aan het klussen en verbouwen. Inmiddels is het meeste helemaal af en hebben ze er samen een plaatje van gemaakt. Superleuk om dat hele proces te volgen. Je kunt de kerk trouwens ook huren voor vergaderingen via vergaderkerk.nl.


Foto: @hofveld12


Foto: @hofveld12


Foto: @hofveld12

Boerderij 1860 vs 2016

Ook erg leuk: @boerderij_1860vs2016. Mariejolie, mama van 3 boys en interieurliefhebber laat je alles zien van de verbouwing van hun ruim 150 jaar oude boerderij. Ze hebben de oude boerderij omgetoverd tot een strak Ook superleuk om weg te dromen en nieuwe ideetjes op te doen.


Foto: @boerderij_1860vs2016


Foto: @boerderij_1860vs2016

Kleurenpracht

Dol op kleur? Dan kun je volop inspiratie opdoen bij @room108gusjmarket; een account vol kleur en inspiratieideeen. Wil je echt kleur op high-level; dan kun je @loggere_wilpower en @wilhelminevanaerssen volgen. Deze modehuizen zijn de meest vooroplopende trendsetters als het gaat om kleur en stijl binnen de Nederlandse interieurwereld.


Foto: @room108gusjmarket


Foto: @room108gusjmarket

Typisch landelijk wonen

O ja, als je een typische landelijk wonen-fan bent, mag je het insta-account van @anne_kohnke niet missen. De 28-jarige Anne is dol op styling en fotografie en weet daarmee anderen enorm te inspireren. Ze heeft inmiddels al 14.000 volgers, die helemaal enthousiast zijn over haar posts.


Foto: @anne_kohnke

Al met al zijn er heel veel leuke woon-insta-accounts die je kunt volgen om inspiratie op te doen. Ik ga nog even door met zoeken in elk geval. 
Enne… jij ook good luck!